Snažím se o...

16. 12. 2009 18:33

Přemýšlím, co je asi tak v osobním životě nejdůležitější.

V mém životě je to pocit klidu, vděčnost a humor a kreativita

Klid mi dává svátost smíření, když mám situaci aspoň trochu pod kontrolou, zvládnuté povinnosti (dobrá práce,vzdělání), modlitba, pohyb, pořádek ve věcech, přátelé, kteří mě mají rádi...

Vděčnost je pro mě jedna z nejdůležitějších vlastností, protože dokáže povzbuzovat ve snaze a přináší radost do srdce. Snažím se být vděčná k úsilí ostatních lidí díkem a pochválením. Až když Bohu poděkuji za tento den, teprve pak pro mě získává hodnotu. Je škoda každé nevyslovené vděčnosti. S vděčností se otevírají oči. Je pro můj život životně důležitá. Jen s vděčností jsem schopna vidět pravou hodnotu.

Humor čerpám z různých filmů, vtipů, ve společenství. S humorem dokážou přežít lidi i ve velice těžkých podmínkách. Moje heslo: Sranda musí být, i kdyby na chleba nebylo.

Schopnost dělat víc než musím mi pomáhá cítit se jako člověk a ne jako robot, kterého někdo naprogramuje a on to udělá, jak se mu řeklo. Bez této schopnosti pro mě není život životem. A taky že často není. Hodně dělávám jenom to, co se musí, (někdy ani to ne). Z toho pak pramení nespokojenost se životem. Chybí v něm totiž to lidské - vymýšlet nové varianty, přicházení s kreativním řešením a nápadem. V každodenním životě na kreativitu prostor rozhodně je. Kreativita přináší čerstvý vzduch do života. Život není pravým životem, když se žije jenom podle příkazů. Musí v něm být i místo pro vlastní prostor. Kreativita roste a příkazy se stanou jenom základní osnovou. Dávání něčeho vlastního do života vede ke štěstí a spokojenosti a k pocitu naplnění.

Já sama jsem spíše vážnější, přemýšlivější povahy, hodně panikářím a nezvládám situace. Jsem hodně netrpělivá. Všechno bych totiž chtěla hned. Snažím se s tím bojovat, ale je to díky mojí povaze hodně těžké. Ve svém životě se snažím o tyhle čtyři věci.

Zobrazeno 930×

Komentáře

Pavel Husák (yetti)

To o té vděčnosti mě oslovilo, je hodně důležité umět druhého uznat jako člověka, ocenit ho a pochválit. Nejen chlapům se líbí, když jsou pochváleni :-)

Pavel Husák (yetti)

Děkuji za pěkné a otevřené myšlenky:-)<br />
Tyto hodnoty jsou důležité i pro mě. Napíšu svůj úhel pohledu.<br />
<br />
Klid souvisí s pokorou a vnitřní svobodou;<br />
<br />
vděčnost jsou chvály, milosrdenství i oběti; <br />
<br />
humor je nadhled, dávání radosti druhým i umění ji přijmout a též nebrat se tak vážně;<br />
<br />
schopnost dělat víc než musím jest nárok, vůle, předsevzetí a snaha držet se náročné a přitom pěkné cesty, kterou mi připravil Pán.<br />
<br />
Kreativita jest láska a naopak.<br />
<br />
Požehnané svátky a sílu do nového roku přeje všem Krteček Yetti

zipet

Evi, taky se snažím naučit se nezapomínat na vděčnost, někdy to jde samo od sebe, někdy se k ní dopracuji až po delší době... Ale vždy je pro mě moc důležitá, protože zkritizovat, pošpinit a pohanět umějí téměř všichni, ale mít otevřené oči pro dobro a umět ho ocenit, to je mnohem vzácnější. <br />
Díky Ti za tento článek!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková